Inre vackrare än Valparaiso

Inte vackrare än Valparaiso

En samling berättelser om människor som alla är på resa i tillvaron, in i ett främmande land, en annan verklighet, en ny kropp …

En kvinna som är på kurs i Tyskland stiftar bekantskap med filosofen Wittgenstein och uppsöker på vägen hem sin första stora kärlek. En chilensk gäststudent möter ett stundtals gåtfullt Sverige och dras in i ett triangeldrama. En orolig kvinna finner att en blå man har flyttat in i grannhuset.

Förlag: Forum
Utgivningsår: 1997

Röster om Inte vackrare än Valparaiso

”Här finns ett utpräglat psykologiskt skarpsinne som förmår ge Hessérus noveller en stark trovärdighet och ingjuta den äkthet som fängslar och griper tag i den oförberedde läsaren. Det är en nästintill chockerande begåvad debutbok.” 
Crister Enander, Kvällsposten

Med avstamp i den trygga vardagen för Hessérus sina läsare in i en värld som skälver av drömsk mystik … Madeleine Hessérus debut är både annorlunda och löftesrik – den är av det slag man omedelbart fattar tycke för.” 
Gabriella Håkansson, Helsingborgs Dagblad

”Hessérus förfogar över ett för svenska debutanter ovanligt rikt stoff.” 
Lars-Olof Franzén, Dagens Nyheter

”Inte på länge har jag läst något så engagerande … Det är en debut att applådera och glädjas åt … Madeleine Hessérus binder sin läsare till sig med något så sällsynt som en uppslukande läsupplevelse.” 
Inger Dahlman, Nya Wermlands-Tidningen

”Svensk litterär prosa har ganska länge befunnit sig i en vågdal … Madeleine Hessérus bok väcker en förhoppning om att novellen kan bli en öppning för en förnyelse av svensk litteratur.” 
Christian Braw, Horisont

”… en driven stilist med många ingivelser, flödande fantasi och brett varierande  motiv.” 
Sverker Tirén, TCO-Tidningen